De beste basis voor onderwijs!

Congressen

Inspiratiedag Vechtdal College Ommen
Inspiratiedag Vechtdal College Ommen
Datum: Nader te bepalen
Locatie: Nader te bepalen
Tijdstip: Nader te bepalen
Beschikbare plaatsen: 0
Prijs: € 0.00
0 EduPointsWorkshops

1. Kracht van verandering, gericht op next generation learning – Prince Heyliger
Wie letterlijk zoekt naar de definitie van verandering vindt als antwoord: ‘wijziging’, waarbij er een onderscheid gemaakt wordt tussen het anders maken of anders worden. Verandering is van alle tijden, gaat soms langzaam, soms juist explosief maar gaat altijd gepaard met energie. In het onderwijs is dit niet anders en lijken veranderingen elkaar steeds sneller op te volgen. Maar is dat ook daadwerkelijk zo en kunnen we veranderingen alleen maar ondergaan of hebben we ook een keuze? In deze lezing gaan wij in op de sfeer van invloed die je hebt als mens en als leerkracht op verandering. Welke invloed kún je hebben, wíl je hebben en hoe zet je deze dan als onderwijsprofessional in?

2. Teach like a champion - Yvonne Zwart
In deze workshop krijg je een aantal technieken uit ‘Teach like a champion’ aangeboden. De technieken zijn heel praktisch en gericht op het versterken van leerkrachtvaardigheden in relatie tot het leren van leerlingen. Met name het optimaal betrekken van leerlingen bij de les en het vergroten van de motivatie en het plezier zullen centraal staan.

3. Virtual Reality – Jeroen Rougoor
Virtual Reality (VR), ‘schijnwerkelijkheid’, is de trend voor 2016! Het is een begrip dat we ook bij leren en opleiden steeds meer tegenkomen. VR is een zeer krachtig leermiddel dat steeds meer terrein wint. Universiteiten, ziekenhuizen, MBO en hogescholen zijn al volop aan het experimenteren. Het voegt een nieuwe dimensie toe door de real life ervaring die je kunt creëren. Maar ook bedrijven ontwikkelen in versneld tempo deze toepassing. Bij je makelaar kun je virtueel al even door een huis heen lopen, of bij het reisbureau stap je virtueel het strand op.

Tijdens deze workshop, ga je zelf ervaren wat VR is, welke meerwaarde het kan hebben voor het onderwijs, welke VR apps er zijn en hoe je zelf eenvoudig VR kunt maken.

4. Haal meer uit je digibord – Daan van Weerd
Welke toepassingen zijn er nog meer uit het digibord te halen tijdens de lessen?Leer hier meer over tijdens de inspirerende workshop.

5. Werken met Padlet (startniveau) (en/of Kahoot)
Leren kennen van de toepassingen van Padlet ( digitaal prikbord) en Kahoot (interactieve quiz) die je in kunt zetten tijdens de lessen.

6. 3D printers – Martijn de Winter

3Dprinters stimuleren talentontwikkeling door wetenschap en techniek. Word ook een “meemaker” en volg de workshops!

7. Filmpjes(stopmotion) maken als (boek)verslag  o.i.d. (startniveau) – Gerreke Gierveld
Animeren is tot leven wekken…..En alles kan tot leven gewekt worden. In deze workshop (startniveau) maak je kennis met het maken van een animatiefilmpje door foto╩╝s te nemen en te filmen. Afhankelijk wat voor thema of onderwerp je kiest kan je van alles gebruiken voor de animatie.  Je ervaart zelf hoe je filmpjes met apps kunt maken, ervaart de verrijking die dit kan bieden voor het onderwijs, zodat je je leerlingen hiermee aan de slag kunt laten gaan.

8. In de Cloud werken, wat is dat eigenlijk? (startniveau) – Daniëlla Overbeek

Praktische workshop gebaseerd op het werken met Office 365.


Data


Nader te bepalen
Terugblik