De beste basis voor onderwijs!

Nieuws

Dexlex: nieuwe innovatieve methode voor lees- en spellingsproblemen en dyslexie
MA 26-10-2015
Dexlex: nieuwe innovatieve methode voor lees- en spellingsproblemen en dyslexie

Dexlex is een nieuwe methode voor leerlingen met lees- en spellingsproblemen en dyslexie. Het is ontwikkeld volgens de laatste inzichten in de neurowetenschap met behulp van experts op het gebied van dyslexie en het onderwijs. De precieze oorzaak van dyslexie, spellings- en leesproblemen is nog niet bekend, maar er zijn duidelijke aanwijzingen dat het verwerken en omzetten van fonemen naar grafemen aan de basis staat van de problematiek.

Door te oefenen met woordbeelden, klankherkenning en klankverwerking zorgt Dexlex ervoor dat de gebieden binnen de hersenen, die voor de taalverwerking verantwoordelijk zijn, worden ontwikkeld. Daarnaast helpt Dexlex leerlingen met de spellingsregels die ze nog niet beheersen door de spellingsregels gecombineerd met de klankoefeningen op verschillende manieren en niveaus te trainen. Dit gebeurt volledig adaptief zonder dat er hulp van een IB-er of leerkracht nodig is. Oefenen kan overal waar over internet kan worden beschikt op een PC, laptop of tablet.

 

In een groot onderzoek bij 15 scholen en 300 leerlingen van de Stichting Katholiek Onderwijs Enschede bleek de positieve werking van het oefenen met Dexlex op de taalvaardigheid van leerlingen. Eind oktober 2015 wordt Dexlex geïntroduceerd voor de scholenmarkt. Hiervoor is Dexlex een strategische samenwerking aangegaan met OinO. Voor relaties van OinO bestaat de exclusieve mogelijkheid om Dexlex gratis uit te proberen nog voor de officiële introductie!

Bel of mail ons en maak als eerste kennis met de innovatieve Dexlex methode. Terug naar overzicht


Inschrijven nieuwsbrief


Naam:*
Functie:
E-mailadres:*
Mobiel nr.:
Postcode:
Plaats:
Provincie: