De beste basis voor onderwijs!

Nieuws

Uitdagende lesideeën voor de Codeweek!
WO 07-10-2015
Uitdagende lesideeën voor de Codeweek!

Programmeren is het lezen en schrijven van de toekomst. Tijdens de Codeweek staat de wereld van code centraal. Dit jaar vindt de Codeweek plaats van 10 t/m 17 oktober. Zelf aan de slag met programmeren? Speciaal voor de Codeweek hebben wij een website ontwikkeld met introductie-activiteiten voor programmeren.

Een wereldtaal
Programmeren is de vaardigheid van de toekomst: het bevordert creativiteit, leert je samenwerken met mensen over de hele wereld en laat je communiceren in een universele taal. Achter iedere interactie tussen mens en computer zit code. Of je nu een app bouwt, een simulatie maakt van het sterrenstelsel of een platform creëert voor sociale interactie zoals bijvoorbeeld facebook. Tijdens de Codeweek 2015 worden er door het hele land activiteiten georganiseerd met als doel kinderen kennis te laten maken met programmeren.

Coding is fun!
De Codeweek is een uitgelezen moment om aandacht te geven aan programmeren in de klas. Samen met Bomberbot hebben wij een website opgezet met erg leuke en uitdagende lesideeën voor deze week. Met de activiteiten op deze website laat u uw leerlingen op een laagdrempelige manier kennismaken met code en programmeren. Afhankelijk van de beschikbare tijd, kunt u kiezen uit verschillende activiteiten: van 1, 2 of 3 uur. 

Direct aan de slag met de codeweekactiviteiten >>

U kunt zich eerst gratis registreren en vervolgens heeft u toegang tot alle activiteiten met uitleg. De pagina wordt ondersteund door Internet Explorer 11, Chrome, Firefox en Safari.Terug naar overzicht


Inschrijven nieuwsbrief


Naam:*
Functie:
E-mailadres:*
Mobiel nr.:
Postcode:
Plaats:
Provincie: