De beste basis voor onderwijs!

Uitdagingen

'Vizier op de toekomst.'
'Vizier op de toekomst.'
Martijn van Elteren | Basisschool De Malelande in Amersfoort

“Een onderwijs adviesbureau dat 'Out of the box' denkt met het vizier op de toekomst. Daar was Martijn van Elteren in 2012 naar op zoek toen hij directeur werd van de grootste school in Amersfoort, de Malelande, met maar liefst 750 leerlingen.

“Samen met OinO-Advies hebben we een stappenplan gemaakt om onze school de komende jaren boven het maaiveld uit  te laten steken. We zijn begonnen bij het management team. Tijdens de tweedaagse op de hei stonden kennis maken met elkaar en het coachen van taken en verantwoordelijkheden centraal. Van de 10 deelnemers zaten er 6 in een nieuwe functie op dat moment.  De begeleidende trainer van OinO wist op een respectvolle manier het team uit de comfortzone te halen. Hij nam geen blad voor zijn mond en benaderde de groep met een enorme dosis positieve energie”.

Martijn van Elteren vertelt vol passie over zijn school en de samenwerking met OinO-Advies. “De tweede stap was een efficiënt visie traject. Hierin zijn we met alle 65 leerkrachten van de school aan de slag gegaan en gekeken naar de persoonlijke drives en kernwaarden. Daarnaast kwamen de trends aan bod: over opvoeden, wijk en maatschappij, maar ook de relatie tussen kinderen en hun ouders en hun verwachtingen ten aanzien van onderwijs. Hiervan hebben we een sterkte zwakte analyse gemaakt.”

“Door samen met OinO-Advies twee inspraakavonden te organiseren waar 150 ouders op af kwamen, hebben wij het visie traject samen kunnen ontwikkelen.  Op deze manier hebben een breed draagvlak gecreëerd bij drie verschillende pijlers; het management team, de leerkrachten en de ouders. Daardoor is het schoolondernemers plan van iedereen geworden en ook niet gebonden aan een bepaald schooljaar. Dat vind ik goud !”.


Terug naar overzicht
Maak kennis

Maak kennis
OinO-Advies, ondernemers in onderwijs, is er onder meer voor: Methode implementaties Het... Lees verder