De beste basis voor onderwijs!

Uitdagingen

‘Er moet eerst wat gebeuren, voordat er iets gebeurt.’
‘Er moet eerst wat gebeuren, voordat er iets gebeurt.’
Jan van Espen | Basisschool 't Mozaïek in Roermond

“In 2008 is onze school door de inspectie voor het onderwijs beoordeeld als zeer zwakke school.

Deze beoordeling was een nekslag voor het team en de sfeer op school. We hadden een aantal indicatoren vanuit de inspectie, waaraan we moesten werken. Eén van die indicatoren waren de groepsplannen. Inmiddels hebben wij mede door het begeleidingstraject van OinO-Advies het predicaat excellente school mogen ontvangen van de inspectie voor het onderwijs in 2012.”

Jan van Espen is directeur van basisschool 't Mozaïek in Roermond en onder zijn leiding is het tij de afgelopen jaren gekeerd van zeer zwakke tot excellente school. Door middel van een mail kreeg Jan in 2008 een uitnodiging van OinO-Advies om deel te nemen aan een workshop groepsplannen gegeven door Margje Bielars in Leiden.” In tijden van crisis greep ik alles aan om ons te laten informeren over groepsplannen. We zijn toen met de trein van Roermond naar Leiden gereisd om de workshop bij te wonen. Die workshop was zo inspirerend! De trainer is makkelijk te benaderen, heel enthousiast en is bovendien ervaringsdeskundige die weet wat er speelt op school. Zodoende hebben wij haar nauw bij onze schoolontwikkeling betrokken de afgelopen jaren”.  

OinO heeft eraan bijgedragen dat na jaren van intensieve begeleiding het team en de school zo sterk zijn geworden dat wij  ons kunnen onderscheiden van andere scholen. Dat de kracht van binnen uit de organisatie komt, zodat wij met alle nieuw verworven kennis en kunde zelf uit de voeten kunnen.

OinO heeft zich hier eigenlijk overbodig gemaakt. Precies dat element, dat wij “self supporting” zijn geworden, maakt dat OinO-Advies zich onderscheid van andere adviesbureaus.


Terug naar overzicht
Maak kennis

Maak kennis
OinO-Advies, ondernemers in onderwijs, is er onder meer voor: Methode implementaties Het... Lees verder